ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΦΟΡΕΑ ΚΟΤΥΧΙΟΥ ΣΤΡΟΦΥΛΙΑΣ «ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ»

Δ Ε Λ Τ Ι Ο  Τ Υ Π Ο Υ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΦΟΡΕΑ ΚΟΤΥΧΙΟΥ ΣΤΡΟΦΥΛΙΑΣ

«ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ»

Με πρωτοβουλία του Φορέα Διαχείρισης Υγροτόπων Κοτυχίου Στροφυλιάς (Φ.Δ.Y.Κ.Σ.) πραγματοποιήθηκε εσπερίδα με θέμα «Περιβαλλοντική Εκπαίδευση» στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Ηλείας στον Πύργο.

Στην εσπερίδα συμμετείχαν ο κ. Θωμάς Κουτρούμπας Εκπρόσωπος ΟΙ.ΚΙ.ΠΑ., μέλος Δ.Σ. του Φ.Δ.Υ.Κ.Σ., η κα Βασιλική Ορφανού Βιολόγος, Υπάλληλος του Φ.Δ.Υ.Κ.Σ., ο κ. Αριστοτέλης Μαρτίνης Καθηγητής Εφαρμογών, Τ.Ε.Ι. Ιονίων Νήσων, Τμήμα Οικολογίας και Περιβάλλοντος, ο κ. Γεώργιος Χείρας Εκπαιδευτικός, Αναπληρωματικό μέλος του Δ.Σ. του Φ.Δ.Υ.Κ.Σ., η κα Αγγελική Τρικαλίτη Διδάκτωρ Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης , ο κ. Πέτρος Κόκκινος Διδάκτωρ Βιολογίας Πανεπιστημίου Πάτρας και ο κ. Φωκίων Ζαΐμης Πρόεδρος της iForce Επικοινωνίες ως συντονιστής.

Η κα Βασιλική Ορφανού στην ομιλία της περιέγραψε αναλυτικά το Εθνικό Πάρκο Υγροτόπων Κοτυχίου Στροφυλιάς και παρουσίασε το υλικό περιβαλλοντικής εκπαίδευσης που έχει σχεδιαστεί ειδικά για την περιοχή Κοτυχίου Στροφυλιάς. Ο κ. Αριστοτέλης Μαρτίνης ανέλυσε το Δίκτυο Natura και αναφέρθηκε και στην έννοια της αειφορίας. Η κα Αγγελική Τρικαλίτη στην παρουσίαση της ασχολήθηκε αποκλειστικά με το Αειφόρο Σχολείο. Ο κ. Γεώργιος Χείρας αναφέρθηκε στις χελώνες της περιοχής Κοτυχίου Στροφυλιάς και γενικότερα της Δυτικής Ελλάδος. Τέλος, ο κ Πέτρος Κόκκινος εστίασε στην περιβαλλοντική εκπαίδευση σε θέματα ποιότητας υδάτινος περιβάλλοντος και διαχείρισης νερού. Ακολούθησαν ερωτήσεις και συζήτηση με τους παρευρισκόμενους.

Η εσπερίδα διεξήχθη στο πλαίσιο υλοποίησης του Υποέργου 3 του ΕΠΠΕΡΑΑ με τίτλο «Ενέργειες Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης – Εθελοντισμός» .

error: Content is protected !!