Σας καλωσορίζουμε στη νέα σελίδα του Φορέα Διαχείρισης Υγροτόπων Κοτυχίου – Στροφυλιάς & Κυπαρισσιακού Κόλπου (ΦΔΥΚΣ&ΚΚ).

Το Εθνικό Πάρκο Υγροτόπων Κοτυχίου Στροφυλιάς απλώνεται στην παραλιακή ζώνη της Βορειοδυτικής Πελοποννήσου, από τη λιμνοθάλασσα του Άραξου μέχρι τις Αλυκές Λεχαινών. Είναι ένα μωσαϊκό σημαντικών οικοτόπων, με σπάνια είδη χλωρίδας και πανίδας, μεγάλη φυσική ομορφιά αλλά και πλήθος ανθρώπινων δραστηριοτήτων.

Η συνύπαρξη και ο συνδυασμός αυτών των στοιχείων σε ένα σχετικά μικρό χώρο, ορίζει την ταυτότητα της περιοχής αλλά γεννά και μεγάλες διαχειριστικές προκλήσεις. Λόγω των εξαιρετικών γεωμορφολογικών, χωρικών και φυσικών του χαρακτηριστικών ο τόπος αυτός μπορεί να αποτελέσει ένα λαμπρό παράδειγμα αρμονικής συνύπαρξης της Άγριας φύσης με τις ανθρώπινες δραστηριότητες, καθώς και ορθολογικής χρήσης των φυσικών πόρων με επωφελή αποτελέσματα και για τους κατοίκους, για τους επισκέπτες και για το φυσικό περιβάλλον.

Ο ιστότοπος του Φ.Δ. φιλοδοξεί να συμβάλει σε αυτή τη κατεύθυνση, λειτουργώντας σαν ένας δίαυλος επικοινωνίας και αμφίδρομης πληροφόρησης, μεταξύ του Φορέα Διαχείρισης, των κατοίκων των όμορων περιοχών, των χρηστών και των επισκεπτών του Εθνικού Πάρκου.

Ο Φορέας Διαχείρισης δημιούργησε αυτή τη σελίδα με σκοπό να παρέχει τις πιο πλήρεις και έγκυρες πληροφορίες για το Εθνικό Πάρκο Υγροτόπων Κοτυχίου - Στροφυλιάς.

Η συμβολή σας στο σκοπό αυτό είναι πολύτιμη.

Το Εθνικό Πάρκο Υγροτόπων Κοτυχίου - Στροφυλιάς αποτελεί πόλο έλξης για τον κάθε επισκέπτη. Οι διαδρομές μέσα από το δάσος και πλάι στις λιμνοθάλασσες, η παραλιακή ζώνη με τους αμμόλοφους, ακόμη και τα λιβάδια που γεμίζουν νερό το χειμώνα προσφέρουν μια μοναδική ευκαιρία για εξερευνήσεις.

Ελάτε μαζί μας να απολαύσουμε την περιοχής μας και να γνωρίσουμε από κοντά το μοναδικό οικοσύστημα του Εθνικού Πάρκου Υγροτόπων Κοτυχίου - Στροφυλιάς.
error: Content is protected !!