Επίσκεψη και ξενάγηση του Συλλόγου Εργαζομένων Νέου Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου (ΣΕΤΤ) στο Εθνικό Πάρκο Υγροτόπων Κοτυχίου – Στροφυλιάς

Λάππα, 25 Οκτωβρίου 2017

Επίσκεψη και ξενάγηση του Συλλόγου Εργαζομένων  Νέου Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου (ΣΕΤΤ) στο Εθνικό Πάρκο Υγροτόπων Κοτυχίου – Στροφυλιάς

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Νέου Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου (ΣΕΤΤ) επισκέφτηκε την Προστατευόμενη Περιοχή Υγροτόπων Κοτυχίου – Στροφυλιάς. Η ξενάγηση και περιήγηση στο Εθνικό Πάρκο πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου 2017. Με την παρουσία τους, μας τίμησαν περισσότερα από 70 άτομα, από την Αθήνα, την Καλαμάτα, την Πάτρα και άλλες πόλεις της Ελλάδας.

Οι επισκέπτες αρχικά παρακολούθησαν ενημέρωση για τη φυσιογνωμία, την περιβαλλοντική αξία, τα οικοσυστήματα, και την ορνιθοπανίδα της περιοχής του Εθνικού Πάρκου από τη Βιολόγο του ΦΔ, κα. Βασιλική Ορφανού. Ακολούθως πραγματοποίησαν πεζοπορία, διασχίζοντας το Δάσος της Στροφυλιάς και καταλήγοντας στην παραλία Καλόγρια. Κατά τη διαδρομή αυτή, είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν δάσος με Κουκουναριές, Ήμερες Βελανιδιές και Χαλέπιο Πεύκη. Το Δάσος της Στροφυλιάς είναι το μεγαλύτερο δάσος Κουκουναριάς στην Ελλάδα και αποτελεί σημαντικό βιότοπο για πλήθος ζώων και πουλιών, που είναι σπάνια σε άλλες περιοχές της χώρας.

Επιπλέον, είδαν από κοντά το σύστημα αμμολόφων που εκτείνεται σε όλο το δυτικό μέτωπο της προστατευόμενης περιοχής. Οι αμμόλοφοι ή θίνες αποτελούν σημαντικά ενδιαιτήματα για την αναζήτηση τροφής, αλλά και την αναπαραγωγή πολλών ειδών πουλιών και ζώων, καθώς και τόπο ωοτοκίας της θαλάσσιας χελώνας Caretta caretta. Επιπλέον, προστατεύουν την ακτή από τη διάβρωση και το δάσος Κουκουναριάς από τους δυνατούς ανέμους που πνέουν από το Ιόνιο Πέλαγος. Η δράση ολοκληρώθηκε με συζήτηση για τις απειλές που αντιμετωπίζει η προστατευόμενη περιοχή και τις δράσεις που υλοποιεί ο Φορέας Διαχείρισης για την επίλυσή τους.

Μετά την επίσκεψη, ο Σύλλογος Εργαζομένων Νέου Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου πραγματοποίησε δωρεά για την υποστήριξη των δράσεων του Κέντρου Πληροφόρησης του Φορέα Διαχείρισης Υγροτόπων Κοτυχίου – Στροφυλιάς (ΦΔΥΚΣ). Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΦΔΥΚΣ εκφράζουν τις θερμές ευχαριστίες τους για την ευγενική και γενναιόδωρη κίνηση του ΣΕΤΤ.

Ο Φορέας Διαχείρισης Υγροτόπων Κοτυχίου – Στροφυλιάς στοχεύει στη διοργάνωση περισσότερων παρόμοιων δραστηριοτήτων στο μέλλον, με στόχο όλο και περισσότεροι άνθρωποι να γνωρίσουν το Εθνικό Πάρκο Υγροτόπων Κοτυχίου – Στροφυλιάς και τον εξαιρετικό πλούτο οικοσυστημάτων και ειδών που φιλοξενεί.

 

Εικόνες 1 & 2. Περιήγηση μέσα στο Δάσος Στροφυλιάς.

Εικόνες 3 & 4. Περιήγηση στους αμμόλοφους.

error: Content is protected !!