Ενημερωτική Περιβαλλοντική Εκδήλωση

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ενημερωτική Περιβαλλοντική Εκδήλωση: « Η προστασία της θαλάσσιας χελώνας Caretta-caretta στο Εθνικό Πάρκο Υγροτόπων Κοτυχίου-Στροφυλιάς κατά το 2016»

Ο Φορέας Διαχείρισης Υγροτόπων Κοτυχίου-Στροφυλιάς (Φ.Δ.Υ.Κ.Σ.) και η Οικολογική Κίνηση Πάτρας (ΟΙ.ΚΙ.ΠΑ.) συνδιοργανώνουν και σας προσκαλούν την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016 στις 7:30 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΟΙ.ΚΙ.ΠΑ. (Σαχτούρη 65, Πάτρα) στην ενημερωτική περιβαλλοντική εκδήλωση με τίτλο «Η προστασία της θαλάσσιας χελώνας Caretta-caretta στο Εθνικό Πάρκο Υγροτόπων Κοτυχίου-Στροφυλιάς κατά το 2016».

Η Caretta caretta ως κατ΄εξοχήν απειλούμενο και προστατευόμενο είδος χρησιμοποιεί την περιοχή του Εθνικού Πάρκου ως τροφικό πεδίο, χώρο αναπαραγωγής και ωοτοκίας. Για δεύτερη χρονιά από την ίδρυση και λειτουργία του Φορέα Διαχείρισης Υγροτόπων Κοτυχίου-Στροφυλιάς πραγματοποιείται το πρόγραμμα για την προστασία της θαλάσσιας χελώνας στη θεσμοθετημένη προστατευόμενη περιοχή.

Εισηγητές θα είναι ο επιστημονικός υπεύθυνος περιβαλλοντολόγος M.Sc. Διονύσης Μαμάσης και ο ερευνητής πεδίου Ηλίας Τζώρας αναδεικνύοντας μέσω διαδραστικής παρουσίασης το φετινό πρόγραμμα που υλοποιείται και ολοκληρώνεται το προσεχές χρονικό διάστημα με τα προβλήματα και τις απειλές, τις παραλίες παρακολούθησης, την οικολογική αξία, τις συγκινητικές στιγμές με τα χελωνάκια που αναδύονται από τις φωλιές με κατεύθυνση την θάλασσα, τη συμμετοχή των εθελοντών αλλά και την οικουτουριστική αξιοποίησης του Εθνικού Πάρκου μέσω της Caretta-caretta.

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για το κοινό με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της ευρύτερης τοπικής κοινωνίας.

error: Content is protected !!