ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗ ΣΤΡΟΦΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΛΑΞΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗ ΣΤΡΟΦΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΛΑΞΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ

Με πρωτοβουλία του Φορέα Διαχείρισης Υγροτόπων Κοτυχίου Στροφυλιάς (ΦΔΥΚΣ) πραγματοποιήθηκε συνάντηση στα γραφεία του ΦΔΥΚΣ στο Λάππα Αχαΐας με σκοπό την συνεργασία και τον συντονισμό των αρμόδιων φορέων για τη φύλαξη του Εθνικού Πάρκου Υγροτόπων Κοτυχίου Στροφυλιάς.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Υγροτόπων Κοτυχίου Στροφυλιάς κ. Καραβάς Νικόλαος, ο κ. Σταθόπουλος Ηλίας, Α/Α Αστυνομικός του Α.Τ. Κάτω Αχαΐας, ο κ. Παπασωτηρακόπουλος Ν. Υ/Β Αστυνομικός του Α.Τ. Λεχαινών, ο κ. Μποβολέτης Βασίλης, Αναπληρωτής Δασάρχης Αμαλιάδας, ο κ. Ντεμίρης Βασίλης., Δασοπόνος Δασαρχείου Πατρών, κ. Μπεζεριάνος Κων/νος, Δασοφύλακας Δασαρχείου Πατρών, ο κ. Λάττας Γεώργιος, Θηροφύλακας της Κυνηγητικής Ομοσπονδίας Πελ/νησου, η κα Καραμπέρου Γεωργία, Δασολόγος – Συντονίστρια του Φορέα και οι Επόπτες του Φορέα κα Σωτηροπούλου Ελένη και κ. Ιατρού Ηλίας.

Στην συνάντηση έγινε μια αποτίμηση της συνεργασίας των τελευταίων ετών μεταξύ των συναρμοδίων υπηρεσιών που εμπλέκονται στην φύλαξη του Εθνικού Πάρκου και μια ενδελεχής ενημέρωση για τις δυνατότητες όλων των φορέων. Αποτυπώθηκε η καλή συνεργασία του ΦΔΥΚΣ με την Δασική Υπηρεσία, την Αστυνομία καθώς και με τη Θηροφυλακή, σε καθημερινό επίπεδο. Έγινε ιδιαίτερη αναφορά στα περιστατικά λαθροθηρίας που έχουν παρατηρηθεί το τελευταίο διάστημα και συζητήθηκαν προτάσεις για τη φύλαξη σε επίπεδο πρόληψης  για όλα τα περιστατικά που λαμβάνουν χώρα στη προστατευόμενη περιοχή. Παράλληλα κατατέθηκαν και νέες προτάσεις τόσο από πλευράς Αστυνομίας όσο και από την Δασική υπηρεσία με σκοπό ο Φ.Δ.Υ.Κ.Σ. να τις αξιολογήσει, να τις εγκρίνει και να τις προωθήσει για υλοποίηση, στις αρμόδιες κατά περίπτωση Υπηρεσίες.

 

Περισσότερες πληροφορίες: κα Γεωργία Καραμπέρου, Δασολόγος – Συντονίστρια ΦΔΥΚΣ, τηλ.:26930-31651, fdks@otenet.gr

error: Content is protected !!