ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Συμμετοχή του ΦΔΥΚΣ στην 9η Έκθεση Τουρισμού «ActiveTrip» 2016

????????????????????????????????????

Το τριήμερο 13-15 Μαΐου πραγματοποιήθηκε η 9η Έκθεση Τουρισμού ACTIVETRIP 2016, στον πολυχώρο Αγορά Αργύρη, στο κέντρο της Πάτρας. Η έκθεση παρουσίασε πολύ περισσότερες συμμετοχές, συγκριτικά με τα προηγούμενα χρόνια, μεταξύ των οποίων, αρκετές νέες και ενδιαφέρουσες. Επιπλέον το πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων περιλάμβανε μουσικοχορευτικά δρώμενα αλλά και φεστιβάλ γευσιγνωσίας. Η εκδήλωση των εγκαινίων της Έκθεσης ξεκίνησε με χαιρετισμούς και τοποθετήσεις εκπροσώπων των αρχών, της τοπικής αυτοδιοίκησης και τουριστικών Φορέων.

Ο Φορέας Διαχείρισης Υγροτόπων Κοτυχίου Στροφυλιάς συμμετείχε στην 9η Έκθεση Τουρισμού «ActiveTrip» 2016, ενημερώνοντας το κοινό σχετικά με το Εθνικό Πάρκο Υγροτόπων Κοτυχίου Στροφυλιάς και μοιράζοντας ενημερωτικό υλικό που περιλάμβανε φυλλάδια, αφίσες, σελιδοδείκτες, και κονκάρδες με χαρακτηριστικά και σπάνια είδη της περιοχής. Το προσωπικό του ΦΔΥΚΣ παρουσίασε την οικολογική και αισθητική αξία του Εθνικού Πάρκου, τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά του οικοσυστήματος, τα σπάνια είδη φυτών και ζώων, καθώς και το ιδιαίτερο καθεστώς προστασίας που διέπει την περιοχή. Επιπλέον παρουσίασαν τις πεζοπορικές και ποδηλατικές διαδρομές που προτείνονται μέσα στα όρια του Εθνικού Πάρκου, καθώς και το πλήθος των δραστηριοτήτων αναψυχής που μπορούν να πραγματοποιηθούν. Οι επισκέπτες έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την προστατευόμενη περιοχή, και ενημερώθηκαν με ενθουσιασμό για τις πιθανές δραστηριότητες αναψυχής που αυτή μπορεί να προσφέρει.

Την  Έκθεση διοργάνωσε το Κέντρο Επικοινωνίας και Προβολής,  υπό την αιγίδα του Υπουργείου Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) και του Συνδέσμου Των Εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (HATTA).

error: Content is protected !!