Καλώς ορίσατε στις Web GIS Εφαρμογές του Φορέα Διαχείρισης Υγροτόπων Κοτυχίου Στροφυλιάς & Κυπαρισσιακού Κόλπου.

Με τη βοήθεια της νέας τεχνολογίας, ο Φορέας Διαχείρισης Υγροτόπων Κοτυχίου Στροφυλιάς & Κυπαρισσιακού Κόλπου (Φ.Δ.Υ.Κ.Σ.&Κ.Κ) δίνει τη δυνατότητα να γνωρίσετε τους οικοτόπους ή τις περιβαλλοντικές διαδρομές και συγχρόνως να καταγράψετε και να καταγγείλετε πιέσεις που ασκούνται στο Εθνικό Πάρκο από ανθρώπινες δραστηριότητες ή φυσικά φαινόμενα, αφού δημιούργησε μια ολοκληρωμένη διαδικτυακή εφαρμογή καταχώρησης πληροφοριών σε γεω-βάση (Geodatabase, RDBMS PostgreSQL) με ψηφιακή απεικόνιση. Πρόκειται για έργο που ολοκληρώθηκε πρόσφατα στα πλαίσια υλοποίησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη (ΕΠΕΡΡΑΑ).

Η καταγραφή της πληροφορίας γίνεται από το προσωπικό του Φ.Δ.Υ.Κ.Σ.&Κ.Κ με τη βοήθεια φορητών συσκευών καταγραφής πληροφορίας στο πεδίο με ενσωματωμένο δέκτη GPS αλλά και από επισκέπτες της περιοχής με τη χρήση κινητού τηλεφώνου ή tablet. Η πληροφορία καταχωρείται σε ειδικές φόρμες (εποπτείας, διαδρομών, παρακολούθησης τύπων οικοτόπων, χλωρίδας και πανίδας, γνωμοδοτήσεων, υποδομών-χρήσεων γης και καταγραφής επισκεπτών) που έχουν δημιουργηθεί για διευκόλυνση και κωδικοποίησή της.

Μπορείτε να πλοηγηθείτε στις παρακάτω εφαρμογές:

Περιήγηση στο Εθνικό Πάρκο

Link: http://79.129.18.78/flexviewers/Periigisi_Ethniko_Parko/

Περιηγηθείτε στο Εθνικό Πάρκο μέσα από τη χαρτογραφική μας εφαρμογή! Ανακαλύψτε πληροφορίες για περιβαλλοντικά στοιχεία της προστατευόμενης περιοχής, όπως για τους τύπους οικοτόπων, και ακολουθήστε τις ποδηλατικές και πεζοπορικές διαδρομές που σας προτείνουμε μέσα στην Προστατευόμενη περιοχή.

 

Στην Ενότητα “Επισκέπτης – Δραστηριότητες” της ιστοσελίδας μας μπορείτε να βρείτε περιγραφή 12 προτεινόμενων Πεζοπορικών και Ποδηλατικών διαδρομών μέσα στα όρια του Εθνικού Πάρκου και να κατεβάσετε τις διαδρομές αυτές σε αρχεία .kmz που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε προγράμματα χαρτών ή συσκευές GPS.

 

Πιέσεις και Δραστηριότητες

Link: http://79.129.18.78/flexviewers/pieseis_drastiriotites/

Ενημερωθείτε για τις πιέσεις που αντιμετωπίζει το Εθνικό Πάρκο από ανθρώπινες δραστηριότητες και φυσικά φαινόμενα. Παρακολουθήστε την πορεία υλοποίησης έργων μέσω των γνωμοδοτήσεων του Φορέα Διαχείρισης που αφορούν στις χρήσεις γης και στις επιτρεπόμενες δραστηριότητες στην Προστατευόμενη και στην Ευρύτερη Περιοχή.

 

Παρακολούθηση Φυσικού Περιβάλλοντος

Link: http://79.129.18.78/flexviewers/Parakolouthisi_Fisikou_Perivallontos/

Αναζητείστε πληροφορίες και μάθετε για τα φυτά, τα ζώα και τους τύπους οικοτόπων που εμφανίζονται στο Εθνικό Πάρκο Υγροτόπων Κοτυχίου Στροφυλιάς.

 

 

Mobile εφαρμογή για τα κινητά:

Κατεβάστε τη mobile εφαρμογή χαρτογραφικής απεικόνισης και πλοηγηθείτε στο Εθνικό Πάρκο Υγροτόπων Κοτυχίου Στροφυλιάς από το κινητό σας τηλέφωνο ή tablet!

Μέσω της εφαρμογής για κινητά ή tablets δίνεται η δυνατότητα στους επισκέπτες να καταγράψουν τις δικές τους παρατηρήσεις σχετικά με στοιχεία για την πανίδα, τη χλωρίδα, τις ανθρώπινες δραστηριότητες και τις υποδομές, ψηφιοποιώντας σημεία, γραμμές ή πολύγωνα πάνω στον χάρτη της εφαρμογής. Τέλος, μπορούν να προσθέτουν τις δικές τους φωτογραφίες που θα τραβήξουν εκείνη τη στιγμή ή να επισυνάψουν ένα έγγραφο ή φωτογραφία από την μνήμη του κινητού ή tablet τους . Οι παρατηρήσεις αυτές μπορούν να γνωστοποιηθούν στο Φ.Δ.Υ.Κ.Σ.&Κ.Κ και να ενσωματωθούν στη βάση δεδομένων που λειτουργεί με σκοπό την καλύτερη εποπτεία και διαχείριση του Εθνικού Πάρκου.

Για τα κινητά ή tablet με λειτουργικό σύστημα iOS επισκεφθείτε το app store. Για κινητά ή tablet με λειτουργικό σύστημα Adroid επισκεφθείτε το play store. Για κινητά ή tablet με λειτουργικό σύστημα Windows phone επισκεφθείτε το windowsphone/marketplace.

Αναζητείτε την εφαρμογή ArcGIS, την κατεβάζετε και την εγκαθιστάτε. Ανοίγοντας την εφαρμογή ArcGIS αναζητήστε τον χάρτη fdks από το ArcGIS Online. Ανοίγετε τον χάρτη πατώντας το λογότυπο.

Αμέσως πλοηγείστε στην περιοχή ενδιαφέροντος ενώ ταυτόχρονα φορτώνονται τα θεματικά επίπεδα του χάρτη. Επιπλέον έχετε τη δυνατότητα να καταγράψετε δικές σας παρατηρήσεις σχετικά με στοιχεία πανίδας, χλωρίδας, ανθρώπινων δραστηριοτήτων και υποδομών, ψηφιοποιώντας σημεία, γραμμές ή πολύγωνα πάνω στον χάρτη της εφαρμογής. Τέλος μπορείτε να προσθέσετε δικές σας φωτογραφίες που θα τραβήξετε εκείνη τη στιγμή ή να επισυνάψετε ένα έγγραφο ή φωτογραφία από την μνήμη του κινητού σας.

Το εικονίδιο της εφαρμογής είναι:

Πηγή δεδομένων χαρτογραφικής απεικόνισης:

– «Πρόγραμμα Παρακολούθησης Περιβαλλοντικών Δεδομένων Προστατευόμενης Περιοχής (MONITORING)” του Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιβάλλον (ΕΠΠΕΡ).

– Πρόγραμμα Nat –Pro I1-3.2 – INTERREG: Strategic plans for restoration, protection & eco tourism promotion in natura 2000 sites which devastated by natural disasters.

– Καταγραφές από το προσωπικό του Φ.Δ.Υ.Κ.Σ.&Κ.Κ

error: Content is protected !!