ΠΜ 116 ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ

«ΚΑΘΑΡΙΣΑΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΗΣ ΜΠΟΥΚΑΣ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΟΡΙΩΝ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΥΓΡΟΤΟΠΩΝ ΚΟΤΥΧΙΟΥ ΣΤΡΟΦΥΛΙΑΣ »

Λάππα, 23/06/2014

Την αγάπη τους για το περιβάλλον απέδειξαν έμπρακτα το Στρατιωτικό Προσωπικό της 116ΠΜ, οι οποίοι στα πλαίσια εφαρμογής των Αρχών Περιβαλλοντικής Πολιτικής και με αφορμή τον Εορτασμό της Παγκόσμιας  Ημέρας  Περιβάλλοντος (5-6-14) καθάρισαν την παραλία της Μπούκας στη Καλόγρια.

Την Τετάρτη 04 Ιουνίου 2014, με επικεφαλή τον Υποσμηναγό Εμμανουήλ Βενιέρη, είκοσι 20 άτομα από το προσωπικό της μονάδος, με τη στήριξη του Φορέα Διαχείρισης Υγροτόπων Κοτυχίου Στροφυλιάς και τη συνεργασία του Δήμου Δυτικής Αχαΐας, πραγματοποίησαν καθαρισμό της παραλίας στη θέση  Μπούκα (περιοχή Καλόγριας), από τα σκουπίδια που οι επισκέπτες δυστυχώς αφήνουν  πίσω τους. Ο Φορέας Διαχείρισης  σε συνεργασία με το Στρατιωτικό Προσωπικό υπέδειξε τις θέσεις καθαρισμού στη παραλία της Μπούκας, η οποία εξαιτίας των θινών της και της ιδιαίτερης χλωρίδας και πανίδας που φιλοξενεί, αποτελεί προστατευόμενο οικότοπο του πανευρωπαϊκού οικολογικού δικτύου Natura 2000. Το Στρατιωτικό Προσωπικό καθοδηγούμενοι από το προσωπικό του Φορέα Διαχείρισης, εφοδιάστηκαν με πλαστικές σακούλες και γάντια και εξόρμησαν στην πολυσύχναστη ακτή της Καλόγριας, επικεντρώνοντας τις προσπάθειες τους στη περιοχή της Μπούκας. Μέσα σε λίγες ώρες μαζεύτηκαν συνολικά 30 σακούλες απορριμμάτων.

 «Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στο Διοικητή της Πτέρυγας Σμήναρχο κο Πέτρο Χατζήρη για αυτή την πρωτοβουλία η οποία βεβαίως έχει συμβολικό χαρακτήρα καθώς δεν αποτελεί οριστική λύση στο πρόβλημα της αυθαίρετης & ανεξέλεγκτης  απόθεσης απορριμμάτων».

 

error: Content is protected !!