Μαύρα Βουνά

ΘΕΑ ΑΠΟ ΜΑΥΡΑ ΒΟΥΝΑ

Οι ασβεστολιθικοί λόφοι των Μαύρων Βουνών δεσπόζουν στο βόρειο τμήμα του Εθνικού Πάρκου. Από το κιόσκι κάτω από την εκκλησία της Παναγίας, σε υψόμετρο 100 μ. περίπου, θα απολαύσετε μια πανοραμική θέα προς τη λιμνοθάλασσα Πρόκοπος, το βόρειο τμήμα του δάσους Στροφυλιάς με τις κουκουναριές αλλά και τα κάθετα βράχια των Μαύρων Βουνών.

Μην ξεχάσετε τα κιάλια σας, τη φωτογραφική μηχανή και πόσιμο νερό!

Πρόσβαση: από το εικονοστάσι που βρίσκεται επί του δρόμου Αράξου – Καλόγριας, κοντά στο εξωκλήσι του Αγίου Πέτρου, ακολουθούμε ανηφορικό άστρωτο δρόμο, μέχρι το ξύλινο κιόσκι ή το εκκλησάκι της Παναγιάς.

Διάρκεια: 20’ ανάβαση

Μήκος: 1000 μ. συνολικά

 

Οικοτουριστικό Κέντρο Λιμνοθάλασσας Πρόκοπος

Από τα ξύλινα σπιτάκια στην όχθη της λιμνοθάλασσας Πρόκοπος, θα παρατηρήσετε από κοντά τον υγρότοπο και τους φτερωτούς του κατοίκους (ερωδιούς, φαλαρίδες, βουτηχτάρια, κορμοράνους και καλαμοκανάδες ανάλογα με την εποχή), το δάσος κουκουναριάς με τα δέντρα να φτάνουν ως το νερό, και τα Μαύρα Βουνά που οριοθετούν τη λιμνοθάλασσα προς το βορρά. Μπορείτε να ανεβείτε στο παρατηρητήριο για μια εποπτική εικόνα ή να περπατήσετε γύρω από τα σπιτάκια. Αποφύγετε το περπάτημα την άνοιξη γιατί αρκετά πουλιά φωλιάζουν στις όχθες.

Πρόσβαση: θα συναντήσετε τα ξύλινα σπιτάκια στα δεξιά σας, στο δρόμο από Μετόχι προς Καλόγρια.

Διάρκεια: όσο θέλετε

Μήκος: 500μ. νότια, προς την πελάδα (ξύλινη καλύβα στο νερό) των ψαράδων

 

Κουνουπέλι – πυροφυλάκιο

Το ακρωτήριο Κουνουπέλι βρίσκεται στη μέση του Εθνικού Πάρκου και αποτελεί το δυτικό όριο των νομών Αχαΐας και Ηλείας. Από το πυροφυλάκιο, σε υψόμετρο 47 μ., θα απολαύσετε μια πανοραμική θέα του δάσους Στροφυλιάς, από τα Μαύρα Βουνά στο βορρά μέχρι τη λιμνοθάλασσα Κοτύχι στο νότο. Δυτικά, θα έχετε απεριόριστη θέα προς τη θάλασσα και το Ιόνιο πέλαγος. Μην ξεχάσετε τη φωτογραφική μηχανή!

Πρόσβαση: από την Παλιά Μανωλάδα προς Κουνουπέλι, στο τέρμα της ασφάλτου ακολουθούμε το χαλικόδρομο αριστερά και ανηφορίζουμε το λόφο προς το πυροφυλάκιο.

Διάρκεια: 15’ ανάβαση

Μήκος: 800 μ. συνολικά

error: Content is protected !!