ΚΑΘΑΡΙΣΑΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΟΡΙΩΝ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΥΓΡΟΤΟΠΩΝ ΚΟΤΥΧΙΟΥ ΣΤΡΟΦΥΛΙΑΣ

«ΚΑΘΑΡΙΣΑΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΟΡΙΩΝ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΥΓΡΟΤΟΠΩΝ ΚΟΤΥΧΙΟΥ ΣΤΡΟΦΥΛΙΑΣ »

 

Την αγάπη τους για το περιβάλλον απέδειξαν έμπρακτα το Στρατιωτικό Προσωπικό της 116ΠΜ, οι οποίοι στα πλαίσια εφαρμογής των Αρχών Περιβαλλοντικής Πολιτικής και με αφορμή τον Εορτασμό της Παγκόσμιας  Ημέρας  Περιβάλλοντος (5-6-15) πραγματοποίησαν καθαρισμό στη παραλία του Κέντρου στη Καλόγρια.

Την Παρασκευή 05 Ιουνίου 2015, με επικεφαλή τον  Σμηναγό Άγγελο Λιότσο, πενήντα περίπου εθελοντές στρατιώτες, με τη στήριξη του Φορέα Διαχείρισης Υγροτόπων Κοτυχίου Στροφυλιάς και τη συνεργασία του Δήμου Δυτικής Αχαΐας, πραγματοποίησαν αναβάθμιση καθαρισμού της παραλίας στη θέση  Κέντρος (περιοχή Καλόγριας) από τα σκουπίδια που οι επισκέπτες δυστυχώς αφήνουν  πίσω τους.

Ο Φορέας Διαχείρισης σε συνεργασία με το Στρατιωτικό Προσωπικό υπέδειξε τις θέσεις καθαρισμού στη παραλία του Κέντρου, η οποία εξαιτίας των θινών της και της ιδιαίτερης χλωρίδας και πανίδας που φιλοξενεί, αποτελεί προστατευόμενο οικότοπο του Ευρωπαϊκού Δικτύου Προστατευόμενων Περιοχών «Natura 2000». Το Στρατιωτικό Προσωπικό καθοδηγούμενοι από το προσωπικό του Φορέα Διαχείρισης, εφοδιάστηκαν με πλαστικές σακούλες και γάντια και εξόρμησαν στην πολυσύχναστη ακτή της Καλόγριας, επικεντρώνοντας τις προσπάθειές τους στη συγκεκριμένη περιοχή. Μέσα σε λίγες ώρες μαζεύτηκαν συνολικά 30 σακούλες απορριμμάτων.

 «Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στο Διοικητή της Πτέρυγας Σμήναρχο κο Πέτρο Χατζήρη για αυτή την πρωτοβουλία η οποία βεβαίως έχει συμβολικό χαρακτήρα καθώς δεν αποτελεί οριστική λύση στο πρόβλημα της αυθαίρετης & ανεξέλεγκτης  απόθεσης απορριμμάτων».

 

error: Content is protected !!