ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΨΗΦΙΣΜΑ του ΔΣ του Φορέα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΨΗΦΙΣΜΑ

Το ΔΣ του Φορέα Διαχείρισης Υγροτόπων Κοτυχίου-Στροφυλιάς σε έκτακτη συνεδρίασή του στις 22-11-2017, αφού ενημερώθηκε για τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στους Φορείς Διαχείρισης της χώρας και για την εξαγγελθείσα προκήρυξη 24ωρης Πανελλαδικής Απεργίας την Πέμπτη στις 23 του Νοέμβρη, αποφάσισε τα ακόλουθα:

 

 1. Εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στους φορείς διαχείρισης που διεκδικούν σταθερές εργασιακές σχέσεις.

 

 1. Θεωρεί πως η άσκηση περιβαλλοντικής πολιτικής διοίκησης και διαχείρισης των Προστατευόμενων Περιοχών της  χώρας είναι απολύτως συνυφασμένη με την εμπέδωση εργασιακών δικαιωμάτων και  την αναγνώριση του πολύτιμου έργου που ήδη έχουν προσφέρει όσοι και όσες υπηρετούν στους Φορείς Διαχείρισης. 

 

 1. Καλεί το ΥΠΕΝ να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις του για την προστασία της φύσης, στηρίζοντας και αξιοποιώντας το θεσμό των Φορέων Διαχείρισης και να εισάγει θεσμικά εργαλεία για τη χρηματοδότησή τους, τη στελέχωση με θέσεις αορίστου και προκηρύξεις ΑΣΕΠ και την αξιολόγηση και αυτό-αξιολόγηση με παραμετροποιημένους δείκτες.

 

 1. Σε κάθε περίπτωση η υλοποίηση της πρότασης του συλλόγου των εργαζομένων στους ΦΔ για παράταση των υφιστάμενων συμβάσεών τους μέσω του «ανοίγματος» της Πρόσκλησης του ΥΜΕΠΠΕΡΑΑ, αποτελεί αυτή τη χρονική στιγμή, τη μόνη λύση που διασφαλίζει την έστω και «με έκτακτους όρους» εργασία στο υφιστάμενο προσωπικό και φυσικά τη λειτουργία των Φορέων Διαχείρισης.

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Φορέα Διαχείρισης Υγροτόπων Κοτυχίου Στροφυλιάς

 1. Καραβάς Νικόλαος, Πρόεδρος ΔΣ,  Ειδικός Επιστήμονας.
 2. Πολυχρονόπουλος Λυκούργος, Αντιπρόεδρος ΔΣ, Αποκ. Διοικ. Πελ-Δυτ. Ελλάδας-Ιονίου.
 3. Κουτρούμπας Θωμάς, Γραμματέας ΔΣ, εκπρόσωπος ΜΚΟ.
 4. Γλύτσης Μανώλης, Αναπληρωματικό μέλος ΔΣ, Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
 5. Μοράντ Ναμπίλ-Ιωσήφ, μέλος ΔΣ, Δήμαρχος Ανδραβίδας – Κυλλήνης.
 6. Γκοτσόπουλος Βασίλης, Αναπληρωματικό μέλος ΔΣ, Αντιδήμαρχος Δήμου Δυτ. Αχαΐας.
 7. Μαυρόγιαννης Διονύσιος, μέλος ΔΣ, Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας  –  Περ. Ενότητα Ν. Αχαΐας.
 8. Αρβανιτάκης Ιωάννης, μέλος ΔΣ, Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας – Περ. Ενότητα Ν. Ηλείας.
error: Content is protected !!