ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – «Το μεγαλείο της φύσης! Τα πρώτα χελωνάκια του Εθνικού Πάρκου Κοτυχίου-Στροφυλιάς»

Την εμφάνιση τους έκαναν τα πρώτα χελωνάκια από τις αμμώδεις παραλίες του Εθνικού Πάρκου Κοτυχίου-Στροφυλιάς. Πρωινές ώρες της Δευτέρας την 1η Αυγούστου 2016 καταγράφηκαν τα πρώτα χελωνάκια στην παραλία Κοτυχίου (Π.Ε. Ηλείας) τα οποία αναρριχήθηκαν μαζικά προς την επιφάνεια της άμμου εγκαταλείποντας τη φωλιά τους με μοναδικό προορισμό τη θάλασσα και τον Κυλλήνιο κόλπο.

ΕΚΚΟΛΑΨΗ ΝΕΟΣΣΩΝ CARETTA CARETTA

 

ΝΕΟΣΣΟΣ CARETTA CARETTA

Όποιο είναι τυχερό και επιζήσει από τους θηρευτές, τις καιρικές συνθήκες αλλά και τις ανθρώπινες δραστηριότητες, επιστρέφει ως ενήλικη χελώνα στις ακτές της περιοχής που έχει καταγράψει στο μυαλό της από τότε που ήταν νεοσσός για να ζευγαρώσει. Το θηλυκό φτιάχνει την φωλιά του στην παραλία για να αποθέσει τα αυγά της (περίπου 70-120) που μοιάζουν σαν το μπαλάκι του πίνγκ πόνγκ και μετά από 55-57 ημέρες περίπου εκκολάπτονται τα χελωνάκια με προορισμό το Ιόνιο πέλαγος.

Πέρσι ο ερχομός των νεοσσών ξεκίνησε μια εβδομάδα αργότερα και συγκεκριμένα στις 7 Αυγούστου του 2015.

Ο αριθμός των φωλιών στο Εθνικό Πάρκο Υγροτόπων Κοτυχίου Στροφυλιάς αυξάνεται και η προστατευόμενη περιοχή επιβεβαιώνεται ως σημαντική περιοχή ωοτοκίας για το θαλάσσιο είδος. Υπενθυμίζουμε ότι το πρόγραμμα υλοποιείται για δεύτερη συνεχόμενη φορά από την ίδρυση και λειτουργία του Φορέα Διαχείρισης.

Σύντομα θα ανακοινωθούν οι δημόσιες εκσκαφές φωλιών που οι πολίτες και οι λουόμενοι της ευρύτερης προστατευόμενης περιοχής θα μπορέσουν  να παρακολουθήσουν αυτή την περιβαλλοντική δράση καταγράφοντας και αναλύοντας το ποσοστό επιτυχίας της εκκόλαψης στα πλαίσια περιβαλλοντικής ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης!

ΝΕΟΣΣΟΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ

Βίντεο “ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΧΕΛΩΝΑΚΙΑ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ”: https://www.youtube.com/watch?v=1wakBP5nFdk

 

Για άμεση επικοινωνία στα τηλέφωνα:

6947938358 Διονύσης Μαμάσης

6980740070 Ηλίας Τζώρας

2693031939-2693031651 Φορέας Διαχείρισης Υγροτόπων Κοτυχίου Στροφυλιάς

error: Content is protected !!