ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος
(World Environment Day)

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος (World Environment Day) γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου από το 1974, ύστερα από απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. Κάθε χρόνο φιλοξενείται σε διαφορετική χώρα και είναι αφιερωμένη σε διαφορετικό θέμα, ανάλογα με την επικαιρότητα. Στην προστασία της βιοποικιλότητας και την ανάγκη προστασίας και διατήρησής της είναι αφιερωμένη η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 2020, η οποία φιλοξενείται φέτος στην Κολομβία.

Οι πρωτόγνωρες συνθήκες αποκλεισμού και καραντίνας που επέβαλλε η πανδημία του κορωνοϊού δεν μας επέτρεψαν να υλοποιήσουμε ανοιχτές για το κοινό εκδηλώσεις όπως είχαμε προγραμματίσει για την ανάδειξη της βιοποικιλότητας του Εθνικού Πάρκου Υγροτόπων Κοτυχίου –  Στροφυλιάς  αλλά και των περιοχών ευθύνης του Φορέα Διαχείρισης.

Η ατομική αλλά και η συλλογική ευθύνη στην προστασία του περιβάλλοντος είναι υπόθεση όλων μας και επίκαιρη όσο ποτέ! Ο Φορέας Διαχείρισης Υγροτόπων Κοτυχίου – Στροφυλιάς & Κυπαρισσιακού Κόλπου ευελπιστώντας ότι του χρόνου θα είναι σε θέση να ευαισθητοποιήσει το κοινό για τις αξίες της βιοποικιλότητας των περιοχών ευθύνης του, σας «ταξιδεύει» μέσα από φωτογραφικό υλικό που αφορούν σε δράσεις του αλλά και στα οικοσυστήματα που συναντά κανείς!

Για να δείτε ολόκληρο το Δελτίο Τύπου του ΦΔΥΚΣ&ΚΚ πατήστε εδώ  ΔΤ_WWD_2020 .

error: Content is protected !!