ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – «Η επιστροφή του “Νίκου”! Οι πολίτες στείλανε το περιβαλλοντικό τους μήνυμα για την προστασία της θαλάσσιας χελώνας Caretta caretta»

Μια ιδιαίτερη περιβαλλοντική εκδήλωση παρακολούθησαν τη Δευτέρα 22 Αυγούστου 2016 γονείς με τα παιδιά τους, κατασκηνωτές, λουόμενοι αλλά και επισκέπτες της ευρύτερης περιοχή όπου παραβρέθηκαν στην παραλία των Λεχαινών Ηλείας, στη Green Camp για την απελευθέρωση θαλάσσιας χελώνας Caretta caretta.

Οι πολίτες στείλανε το περιβαλλοντικό τους μήνυμα για την προστασία της θαλάσσιας χελώνας Caretta caretta

ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

 

Eνημέρωση του κοινού από την Γ. Καραμπέρου συντονίστρια του Φορέα & τον περιβαλλοντολόγο Δ. Μαμάση

EΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ Γ. ΚΑΡΑΜΠΕΡΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΑ ΤΟΥ ΦΟΡΕΑ & ΤΟΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΛΟΓΟ Δ. ΜΑΜΑΣΗ

Ο “Νίκος” τραυματισμένος στο κεφάλι (σκόπιμος τραυματισμός) βρέθηκε εξουθενωμένος και αδύναμος στο Βόρειο Αιγαίο, στη Χίο. Στις 30 Μαρτίου του 2013 κατέφτασε στο Κέντρο Διάσωσης Περίθαλψης Θαλασσίων Χελωνών του «ΑΡΧΕΛΩΝ» στην Γλυφάδα Αττικής για την άμεση περίθαλψη του.

Κατά την άφιξη του στο Κέντρο ζύγιζε μόλις 34 κιλά και με μήκος καβουκιού 66 εκατοστά. Η φροντίδα αλλά και η αγάπη των υπευθύνων με την κατάλληλη θεραπεία συνέβαλαν στην ανάρρωσή του και  στην επιστροφή τoυ στο φυσικό του θαλάσσιο χώρο, μετά από 3 χρόνια και 5 μήνες, απολαμβάνοντας και πάλι την ελευθερία του.

Ο Νίκος ήρθε από το Κέντρο Περίθαλψης του ΑΡΧΕΛΩΝ

Ο ΝΙΚΟΣ ΗΡΘΕ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ ΤΟΥ ΑΡΧΕΛΩΝ

 

Μόλις μερικά μέτρα για το μεγάλο ταξίδι της επιστροφής

ΜΟΛΙΣ ΜΕΡΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

Η επιτυχημένη περιβαλλοντική δράση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης από τον Φορέα Διαχείρισης Υγροτόπων Κοτυχίου-Στροφυλιάς σε συνεργασία με τον Σύλλογο για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας «ΑΡΧΕΛΩΝ» και με την υποστήριξη της πράσινης κατασκήνωσης Green Camp.

Πριν την απελευθέρωση πραγματοποιήθηκε ενημέρωση του κοινού από τον περιβαλλοντολόγο Διονύση Μαμάση, υπεύθυνο του προγράμματος για την καταγραφή προστασίας φωλιών της θαλάσσιας χελώνας στο Εθνικό Πάρκο Κοτυχίου-Στροφυλιάς που υλοποιείται για 2η συνεχόμενη χρονιά ενώ στην συνέχεια η κα. Γεωργία Καραμπέρου συντονίστρια του Φορέα αναφέρθηκε στην μεγάλη οικολογική αξία του Εθνικού Πάρκου.

Οι πολίτες στείλανε το περιβαλλοντικό τους μήνυμα για την προστασία της θαλάσσιας χελώνας και ο “Νίκος” μας αποχαιρέτησε για το μεγάλο ταξίδι της επιστροφής του στη Μεσόγειο!

και το μεγάλο ταξίδι της επιστροφής του στη Μεσόγειο μόλις ξεκίνησε

ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΤΟΥ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΜΟΛΙΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ

error: Content is protected !!