ΦΔΥΚΣ – Ημέρα Υγροτόπων 2 Φεβ 2014

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΙΠΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΦΟΡΕΑ ΔΙΑΧΕΊΡΙΣΗΣ ΥΓΡΟΤΟΠΩΝ ΚΟΤΥΧΙΟΥ-ΣΤΡΟΦΥΛΙΑΣ ΣΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΥΓΡΟΤΟΠΩΝ 2014.

Λαππα, 13 Φεβρουαρίου 2014

Παρά την κακοκαιρία, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η επίσκεψη και ξενάγηση στο Εθνικό Πάρκο Υγροτόπων Κοτυχίου Στροφυλιάς και παρατήρηση πουλιών (birdwatching) στη Λιμνοθάλασσα Πρόκοπος, που διοργάνωσε ο Φορέας Διαχείρισης Υγροτόπων Κοτυχίου-Στροφυλιάς σε συνεργασία με την Οικολογική Κίνηση Πάτρας την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014.

       

Αφορμή της περιβαλλοντικής δράσης ήταν η Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων, η οποία γιορτάζεται στις 2 Φεβρουαρίου, αφού την ημέρα αυτή υπογράφηκε στην πόλη Ramsar του Ιράν, η ομώνυμη Σύμβαση για την προστασία και διαχείριση των Υγροτόπων Διεθνούς Σημασίας. Η Ελλάδα ήταν η 7η χώρα που υπέγραψε τη Σύμβαση, εντάσσοντας στον κατάλογο των υγροτόπων Διεθνούς Σημασίας, 10 περιοχές της χώρας, μεταξύ αυτών και του Υγροτόπους Κοτυχίου – Στροφυλιάς. Η Δυτική Ελλάδα έχει την τύχη να φιλοξενεί τρείς από αυτές τις περιοχές, την λιμνοθάλασσα Κοτυχίου, την λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου-Αιτωλικού και τον Αμβρακικό κόλπο.

Η έντονη βροχόπτωση και ο δυνατός άνεμος που επικρατούσε στην προστατευόμενη περιοχή δεν πτόησαν τους φίλους της φύσης που παραβρέθηκαν και με την βοήθεια εποπτικών μέσων (τηλεσκόπια, κιάλια, ψηφιακές μηχανές) παρατήρησαν και κατέγραψαν υδρόβια πουλιά. Το χειμωνιάτικο τοπίο και η πλούσια βιοποικιλότητα της περιοχής κέντρισαν το ενδιαφέρον των επισκεπτών, που έδωσαν νέο ραντεβού την άνοιξη με την άφιξη των εαρινών μεταναστευτικών πουλιών. Πριν την επίσκεψη στη λιμνοθάλασσα, προηγήθηκε ενημέρωση των επισκεπτών στο Κέντρο Πληροφόρησης του ΦΔ, στο χωριό, Λάππα από το επιστημονικό προσωπικό του Φορέα Διαχείρισης, με δημοσιογραφική κάλυψη από τηλεοπτικό σταθμό της Κορινθίας.

error: Content is protected !!