Με αυτοκίνητο: Η περιοχή προσεγγίζεται μέσω της εθνικής οδού Πατρών-Πύργου ακολουθώντας τις εξόδους προς τα παρακάτω χωριά.

Η επίσκεψη σας μπορεί να ξεκινήσει από το Κέντρο Πληροφόρησης Δάσους Στροφυλιάς - Λιμνοθάλασσας Κοτύχι, το οποίο βρίσκεται στο Λάππα Αχαΐας, 37 χλμ. νότια της Πάτρας και 60 χλμ. βόρεια του Πύργου. Μέσω του Λάππα και 10 χλμ. δυτικά προς την παραλία Καλόγρια, θα προσεγγίσετε το βόρειο τμήμα του δάσους, τη λιμνοθάλασσα Πρόκοπος, τα Μαύρα Βουνά και τις φημισμένες παραλίες της περιοχής. Μέσω της Βάρδας, 46 χλμ. νότια της Πάτρας και 51 χλμ. βόρεια του Πύργου, θα προσεγγίσετε το ακρωτήριο Κουνουπέλι το οποίο αποτελεί όριο των νομών Αχαΐας και Ηλείας και προσφέρει εξαιρετική θέα στο σύνολο σχεδόν της προστατευόμενης περιοχής. Η λιμνοθάλασσα Κοτύχι βρίσκεται νοτιότερα, 60 χλμ. από την Πάτρα και 37 χλμ. από τον Πύργο και προσεγγίζεται από το χωριό Αρετή.

Με τρένο από Αθήνα μέσω Κορίνθου για Λάππα, Βάρδα, Λεχαινά.

Με λεωφορείο ΚΤΕΛ από Πάτρα για Λάππα, Καλόγρια (το καλοκαίρι), Βάρδα, Λεχαινά.

Με αεροπλάνο με ναυλωμένες πτήσεις προς Άραξο. Το αεροδρόμιο βρίσκεται σε άμεση γειτνίαση με το βόρειο τμήμα της προστατευόμενης περιοχής και σε απόσταση 8 χλμ. από το Λάππα.

error: Content is protected !!